Spoken Word

 

 

 

De Wij.land luisterwandeling Tussen Mens en Land is live!

Al eeuwenlang vormen we ons landschap. Maar vormt het landschap ons ook?

De luisterwandeling neemt je mee door de polder terwijl je luistert naar de verhalen van onder andere boswachter Niels en boer Wilco: mensen die in dit gebied wonen en werken.

 

En aan het einde maakte ik een een samengeweven lied waarin alle verhalen en perspectieven op het landschap samenkomen.

 

Je kunt luisteren door gratis de izi.TRAVEL app en zoek 'Tussen mens en land' of via deze link

Bij Wij.land organiseerden we "Welkom in het Wij.land" Daar ontmoetten boeren en beleidsmakers elkaar in een niet-alledaags gesprek over de veranderingen in de landbouw. Twee totaal verschillende werelden? Niet helemaal.

Jonge boeren maken zich zorgen over de toekomst, met weinig zekerheid en grote investeringen op komst. Ambtenaren lopen vast in hun eigen uitdagingen. Beiden stellen zich kwetsbaar op om verbinding aan te gaan. Ik mocht deze zoektocht verwoorden in spoken word en muziek, gebaseerd op gesprekken met jongen boeren.

BoerenNatuur heeft interviews afgelegd met 15 boeren die vertellen over de onzekere toekomst die ze tegemoet gaan. Deze interviews zijn gebundeld. Op basis van hun eigen woorden en verhalen maakte ik een lied, en mocht deze ten gehore brengen op het ministerie aan ministers Adema en Van der Wal.

Spoken Word bij een Voedselverspillingsdiner georganiseerd door de
Jonge Honden